Om företaget

KåVe Däck finns i både Kristianstad, Hässleholm, Osby och Åstorp

Vi som arbetar i företaget har lång erfarenhet och gedigna kunskaper om däck. Vi ställer stora krav på oss själva och på den utrustning vi arbetar med. Noggrannhet och precision i alla led är ett ovillkorligt krav.

Regumering är en av våra specialiteter som vi själva utför med marknadens modernaste utrustning. Detta medför klara fördelar för dig som kund; Snabbare service, bättre kvalitet och klart fördelaktiga priser. Våra kvalitetsdäck är ett klart prisvärt alternativ. Vi har även ett stort urval av nya däck från de marknadsledande däckföretagen.

Historik gällande KåVe Däck AB i nuvarande regi fr.o.m. 1974

Den 1 november 1974 köptes bolaget Kristianstads Vulkverkstad upp av Sigurd Persson från den dåvarande ägaren Gösta Kampf. Kristianstads Vulkverkstad var redan då en av Kristianstads äldsta däckverkstäder och hade tidigare legat vid gamla busstorget (även kallat hästtorget) men låg nu vid tidpunkten av ägarbytet år 1974 på Mossvägen 5 i Långebro.

Företaget hade vid övertagandet 4 anställda och dessa arbetade kvar under många år framöver. Eftersom Sigurd så småningom ville ha ett nytt och enklare namn bytte han år 1976 till KåVe Däck AB som också företaget har hetat sedan dess. Företaget växte i rask takt och så småningom ville Sigurd expandera och köpte då upp en tomt i Vä strax utanför Kristianstad där han byggde upp en ny och modernare däckverkstad. Här har företaget legat sedan dess. Sonen Bo Persson var redan tidigt en av bakgrundsfigurerna på verkstaden och år 1979 fick han fast anställning.

Tiden framöver formade denna unga man till en riktig affärsman och år 2003 övertog Bo hela verksamheten. Den 30 mars 2004 kom dock ett riktigt bakslag för KåVe Däck AB då företaget drabbades hårt av en brand som totalförstörde samtliga byggnader. Den närmaste tiden var både tung men också stärkande för företaget. Med en envis ägare i bakgrunden byggdes företaget sakta men säkert upp igen och dom nya toppmoderna lokalerna stod klara igen den 1 augusti 2005.

Sedan dess har företaget både blomstrat och expanderat och driver fortfarande likt vid övertagandet egen regummering gällande lastbilsdäck.

Dock finns inte personbilsregummeringen kvar. Företaget driver också ett antal filialer som finns belägna i Hässleholm (sedan 1994 ), Osby (sedan 2011 ) och Åstorp (sedan 2013 ).